MASSZÁZSKEZELÉSEK Stresszoldó és terápiás masszázskezelések széles választékát nyújtjuk

Ayurveda masszázs

Ayurveda masszázs

Az egész testet érintő gyógytevékenység. A masszőr olajjal, illetve krémmel bekent testfelületen a kéz különböző részeivel dolgozik. Elméleti alapját a testet behálózó láthatatlan energiavonalak fogalma képezi. Az indiai filozófiatörténet bizonyítja eredetét. A köztudatban az terjedt el, hogy a keleti masszázstípusok (pl.: indiai, thai) lazítanak el leginkább.

Alkalmas: stressz okozta feszültség oldására, testi-lelki harmonizálásra, mozgásszervi bántalmak fájdalommentes kezelésére, ízületi és gerincbántalmak gyógyítására, reumatikus panaszok enyhítésére, élénkíti a vér- és nyirokkeringést, a test méregtelenítésére, az öngyógyító folyamatok aktivizálására.

Abhyanga masszázs

Részmasszázs - Hátmasszázs vagy Láb- és talpmasszázs

Batyus-masszázs

Indiai fejmasszázs

Aromaterápiás masszázs

Az aromaterápiás masszázst a keleti és a nyugati gyógymód találkozásának is szokták nevezni, magába foglalja a nyugati masszázstechnikákat és az illat- és illóolaj terápia ősi tudományát. Aromaterápiás masszázs során a terapeuta az illóolajat egy semleges, bázis olajjal vegyítve viszi fel a testre, ahol a bőr felhámján keresztül felszívódik, és kerül be a vérkeringésbe, emiatt kizárólag magas minőségű, Panarom illóolajokkal dolgozunk.

A masszázs lassú és gyengéd, hogy minél jobban elősegítse az olaj felszívódását. A masszázs terápiás hatású, számos jótékony hatással bír: izomlazító, vérkeringés serkentő, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatású, stimulálja a nyirokrendszer működését, méregtelenít, az illóolajok táplálják és tisztítják a bőrt, vízhajtó, hangulatjavító, gomba- baktérium- és vírusölő.

Aromaterápiás masszázs
Shiatsu

Shiatsu

A shiatsu (siacu) eredetét tekintve a kínai gyógyászatra épülő, modern, ma is fejlődő japán gyógymód. A kezelések célja a testünkben található életenergia (Chí) természetes egyensúlyának helyreállítása, ezáltal egészségünk megőrzése, állapotunk javítása. A shiatsu jelentése ujjnyomás, ami első sorban a kezelések során alkalmazott hagyományos akupresszúrás technikákra utal, de magába foglalja a mai nyugati orvostudomány több manuálterápiás módszerét is (pl. cranioszacralis terápia, osteopathia).

A modern shiatsu az embert test-szellem-lélek egységeként szemléli, így a kezelésekkel nem csak az adott testi tünet szüntethető meg, hanem a lágy és nyugtató technikák, mély, belső változásokat hozhatnak.

Metamorf-masszzázs

Életünk során különböző lelki hatások érnek, melyek elraktározódnak a tudat legmélyén (csalódás, sokk, szeretetmegvonás, szégyen stb). Sokszor nem is emlékszünk ezekre, de teherként cipeljük magunkban. Ezek a lelki blokkok gátolják az egészséges energiaáramlást, amely kihat a tudatra, a mindennapi életre.  A metamorf masszázs egy speciális lelki blokkoldó technika, mely megszabadítja a lelket a sérülésektől, így teremtve lehetőséget arra, hogy örömtelibb, teljesebb életet éljünk.

 

Metamorf-masszzázs
Access Bars

Access Bars

A fejen 32 pont van, amit ha gyengéden megérintünk, erőfeszítés nélkül el tudunk engedni mindent, ami miatt képtelenek vagyunk az el(be)fogadásra. Ezek  a pontok tartalmazzák mindazokat a gondolatokat, ötleteket, hiedelmeket, érzelmeket, tényezőket, amiket az életünk során elhatároltunk.

A kezelés során mindez elengedhető. A kezelés képes feloldani bármely területről a korlátokat, amiket felvállaltunk. A BARS sokaknak segíthet, hogy megváltoztassák életük és testük több aspektusát, alvási, egészségügyi, testsúllyal, szexszel, partnerkapcsolattal, stresszel kapcsolatos problémáit.
A kezelés ruhában, masszázságyon hanyatt fekve, a fej megfelelő pontjainak  lágy érintésével történik. Legrosszabb esetben egy jó fejmasszázs élményét nyújtja.

Thai jóga-masszázs

A thai jóga masszázs a testterápia (body work) egy különleges formája. Magában foglalja a hatha jógát, a lágy, simító és ütögető mozdulatokat, akupresszúrás fogásokat az izmok nyújtására, ellazítja az ízületeket, serkenti a vérkeringést, elősegíti a test rugalmasságát.

A masszázs vastag szőnyegen történik, azért, hogy a masszőr-terapeuta könnyen át tudja mozgatni a vendéget. Az akupresszúrás pontokat kézzel, lábbal és könyökkel stimulálja. Kitisztulnak az energiavonalak, az akupresszúrás pontok, izmok, szalagok, az ízületek ellazulnak. A thai jógamasszázs nyújtó képessége különösen hatásos, mert a pozíciók nagyon hasonlítanak a hatha jóga ászanáira, így hasonlóan jó eredményekkel bírnak. A kezelt személy egyszerűen relaxált állapotban pihen, miközben a terapeuta más-más különböző pozíciókba helyezi a testrészeit.

Thai jóga-masszázs