Meditáció TALÁLD MEG IGAZI ÖNMAGAD!

A meditációs gyakorlat lényege az elme lecsendesítése, a belső csendesség elérése, gyfajta megváltozott tudatállapot, a megismerés egy tisztább formájának a megtapasztalása.

A meditáció nem kötött valláshoz és korhoz, egy olyan állapot, ami az ember saját privilégiuma, minden esetben elérhető, minden korlátozás nélkül. Gyakorolj rendszeresen minden nap, és tapasztald meg az eredményét.

A 8. csakra neve Viracocha, a ragyogó Nap a fejünk felett, ahogy Alberto Villodotól tanultam. Egészében maga az aura. Ez a csakra az isteni, a tudtosság, az együttérzés, a könyörület, a kedvesség enegiaközpontja. A karmikus lenyomatok és az összes élet energiája itt található.

Amikor a nyolcadik csakrában meditálunk, egy nagyon mély megtapasztalás és megértés indul el arról, kik is vagyunk valójában, megértjük az Isteni célunkat.
A rendszeres gyakorlás eredménye, hogy a karmikus lenyomatok hatásának vége lesz, eljuthatsz oda, hogy megismerheted a végső isteni tiszta tudatosságot.

Havonta egy alkalommal, szertartásos keretben tartunk  nyolcas csakrás meditációt.

Következő alkalom: 2022.10.30-án 18.00 órától lesz a Jurtánkban.

Gongmeditációt minden hónapban egy alkalommal tartunk. Tapasztalatok szerint a közösségben végzett meditáció könnyebben jön. A gong hangja olyan, mint egy kozmikus kapu, csodálatos élmény ahogy segít.

„A Gong az emberi elme első és utolsó hangszere. Egyetlen dolog van csak, amely feleslegessé teheti és irányíthatja az emberi elmét a Gong hangja.” – Bajan yogi

Két áldott nepali tamtam gongon és egy fen gongon játszunk. Élő rezgéseik, különleges felhangjaik kisöprik az aurából és a csakrákból a nehéz, felesleges energiákat, elcsendesítik az elmében a gondolatokat, megnyitják a tudatalatti belső ajtajait, békés blokkoldó hatásuk van.
Elsöprő erejű élmény, legyél részese te is.

A meditációs gyakorlat lényege a belső csendesség elérése, a megismerés egy tisztább formájának a megtapasztalása. Egyik útja a csakra-meditáció, energetikai oldalról, finomtesti szintről közelítve csendesíti el az elme gondolatáramlásait. A csakra-meditáció során a 7 fő csakra helyének érzékelésére, színére, szimbólumára fókuszálunk, tudatosítjuk; átlélegezve, mantrákkal serkentve a működésüket.

Az Autogén tréninget rendszeresen gyakorlók számtalan jótékony hatásáról számolnak be (a teljesség igénye nélkül):
• csökken, illetve megoldódik az alvásproblémájuk,
• javul a stressz-tűrő képességük, képesek oldani a feszültséget, a szorongást, ellenállóbbá válnak,
• javul a koncentrációs képességük, munka- és tanulási teherbírásuk,
• több lesz a belső energiájuk, teljesítményük nyomán nő az önbizalmuk,
• akár a testsúly is elérheti az ideális vágyat, akár fogyni, akár hízni szeretne valaki.
• Az AT optimalizálja a vérnyomást, a szívritmust, gyakorlásával csökkenthető a fejfájás,
• a pánikbetegség, a depresszió, a vizsga- és teljesítményszorongás egyik legjobb terápiája,
• illetve kiváló eredmények érhetők el bármely pszichoszomatikus betegség (pl. allergia) esetén is.

A Prána Jóga és Egészségközpontban havonta egy alkalommal a Himalájai Jóga Tradíció hagyományait követve tartunk telihold meditációt - ami lehetőséget nyújt arra, hogy a világ számos részén egyidejűleg, együtt meditáljunk. Ha személyesen nem tudsz jelen lenni, de szívesen csatlakoznál, bárhol is vagy aznap este, 21 órától vonulj vissza, meditálj velünk, akár online.
Miért érdemes meditálni?
Felgyorsult világunkban a legtöbb embert gyakran érik mindennapos stresszek, aggodalmak, kínzó feszültségek, melyek gátolhatják a boldog, kiegyensúlyozott, örömteli életet. A meditáció gyakorlásával megtapasztalhatod a legbensőbb nyugalmat, a béke és csend állapotát. A meditáció az elme lecsendesítésének állapota, segít harmóniába kerülni önmagaddal, rendszeres gyakorlásával pedig tartóssá válik a kiegyensúlyozottság, a belső béke, nyugalom, boldogság.
Következő alkalom: 2022.11.08. 21.00 órától
A részvétel ingyenes, adományokat a Fehérvári Heti Betevő számára elfogadunk.
Namaste! Szeretettel várunk!
Gitta és István